lunes, 7 de mayo de 2012

XARRADA “ELS ALUMNES DAVANT DE LES NN.TT I INTERNET”

Dins de les sessions educatives integrades en la formació del professorat del centre on estic desenvolupant les practiques m’han donat l’oportunitat d’estar present per a completar les activitats en què he pogut estar d'observadora dins de les obligacions del professorat.
La xarrada de què parlaré va anar a càrrec d’un orientador (company) salesià i tutor de 4t de l’ESO i el tema a tractar va ser “ ELS ALUMNES DAVANT DE LES NN.TT I INTERNET”. A banda de proporcionar-nos material imprés com a suport a la informació de la sessió els punts mes importants d’esta van ser:

- Els pares volen controlar avui en dia els aparells tecnològics que usen els seus fills però no es donen compte que al regalar-li’l ells mateixos l’aparell és SEU pel que és molt difícil influir en la conducta d’un xiquet que utilitza un aparell de la seua propietat (consoles, mòvils, tablet, PC,...)
- Quina és l’edat adequada per a poder tindre cada un dels aparells? Dependrà de l’estat maduratiu i l’etapa de desenrotllament en què es trobe eixe xiquet, no hi ha indicacions especifiques per a cada cosa sinó xiquets preparats per a manipular objectes determinats.
- Hem de projectar (educadors, orientadors i pares) una imatge/visió positiva de les Noves Tecnologies = ACTITUD POSITIVA DAVANT DE LES TIC. Un exemple d’açò és que alguns videojocs han contribuït a millorar determinades professions, es conceben com a ferramentes d’aprenentatge.
- Els pares han de fer un esforç per a convertir-se en especialistes tecnològics; d’esta manera seran percebuts pels seus fills com a usuaris experts el que els conferix un major respecte davant dels xiquets.
- Els pares, en general, no saben/no es preocupen del que fan els seus fills en internet (XARXES SOCIALS), per un altre costat estos últims s’han fet experts a ocultar el que van fent. Per a evitar-ho tres idees:
-Instal·lar un programa de control parental en el PC
-PC ubicat en un espai comú de la casa.
-Pacte del temps, ús i normes del PC
- És molt recomanable que els pares coneguen les contrasenyes d’accés i els perfils d’usuari dels seus fills però no per a espiar, sinó per a poder aconsellar si es creu oportú.
- Els adolescents d’entre 14 a 16 anys necessiten d’un permís patern per a donar-se d’alta en una xarxa social. La majoria d’ells incorren en una falta sancionable els responsables directes de la qual són els pares.  És important explicar als xavals les implicacions jurídiques que poden tindre els seus actes en internet i la responsabilitat civil dels pares.
- Destacar una web molt interessant www.protegeles.com.
- Estaria bé la creació de l’assignatura CIUTADANIA DIGITAL (podiem reflexionar sobé el tema)

Esta xarrada es va donar posteriorment als alumnes de l’ESO i ha servit d’informació prèvia per a la intervenció que es farà el pròxim 18 de maig amb els laumnos de 3r de l’ESO (en la que acudiran a l’aula d’informàtica per a buscar informació de les opcions acadèmiques que poden triar).

No hay comentarios:

Publicar un comentario