martes, 8 de mayo de 2012

XARRADA “ACOMPANYAR LES FAMÍLIES EN LA SEVA RESPONSABILITAT EDUCATIVA”

Esta sessió informativa va anar a càrrec d’una exalumna del centre educatiu, orientadora en un col·legi públic de Torrent, en síntesi el mes destacat va ser:
- Avui en dia els educadors i orientadors ens trobem davant d’una diversitat en el concepte de família per les exigències de la societat, la qual cosa hem de fer és adaptar-nos a les seues prioritats i valors (deixant de costat els nostres momentaneamente) per a poder orientar-los en benefici del seu desenrotllament i per a solucionar els problemes que es plantegen.
- Construir una relació de suport: Descartar els prejuís i etiquetajes previs sobre les famílies i els alumnes.
- Tornar el poder al els pares: Potenciar la seua capacitat educadora per mitjà de l’ús d’entrevistes preelaborades i estructurades adequadament.
- Augmentar les competències parentals: Oferir des del centre escolar programes de formació a pares entre els que destaquen conferències i escoles de pares.
- Interpretar els esdeveniments: Bona preparació i formació de tutors i orientadors ja que li centre es convertix en referent per a la família i ha d’oferir solucions i opcions.
- Liderar i desafiar: Una bona preparació permet als professionals liderar el dialogue i la coordinació amb les famílies.

ESTRATÈGIES PER A ACONSEGUIR-HO

1.Que el professorat dispose d’un format d’entrevista estructurat.
2.Uso del genograma
3.Entrenamiento en habilitats de comunicació
4.Uso correcte de l’ambient
5.Supervisión de casos per part de l’equip docent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario