miércoles, 2 de mayo de 2012

Reflexions


Un dels principals problemes que trobe a l’hora de deesenvolupar la nostra tasca en centres escolars és la falta d’informació del claustre de professors en relació amb l’assessorament que es du a terme des del Gabinet Autoritzat, el Departament d’Orientació i l’aula de Pedagogia Terapèutica. La seua idea dels professionals que treballen allí és la de mers actors que elaboren informes, passen proves i determinen o no la conveniència d’acudir a altres professionals fora del centre. 

És necessari assessorar primer els professors que treballen amb nosaltres sobre qual és la nostra missió i qual és la seua (sense ànim d’ofendre’ls), és a dir, delimitar les competències de cada professional i respectar el seu treball i el seu dictamen. Crear un bon clima de treball es fa necessari i és un requisit indispensable per a aconseguir treballar en la mateixa direcció: l’ajuda i suport als xiquets amb Necessitats Educatives Especials.

2 comentarios:

  1. Hola Mary,

    Felicitar-t pel teu blog i per la teva nineta. Considero un disseny molt bonic, els continguts, documentació també resulta interessant. Estic totalment d'acord amb el que estàs diguent. És molt important que al centre coneguin bé les funcions reals del psicopedagog i que el nostre treball sigui un treball compartit entre tots, perquè moltes vegades es pensa que l'alumnat amb Necessitats Educatives Especials és només per a nosaltres i als professors de P. Terapèutica i d'Audició i Llenguatge. Cal un treball d'assessorament i de sensibilització cap a aquestos alumnes, perque són alumnes del centre i són iguals que els altres. "Tots som iguals, tots som diferents".
    Salutacions,

    Mª Victoria

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Perdona per no haver-te contestat abans i Gràcies, estic molt contenta amb la meva nineta :) En el centre on estic desenvolupant el pracicum ja tenen clar les funcions del psicopedagog però de vegades es fa necessari tornar a recordar-les. És un dels punts més importants del treball diari.

      Ànim que ja ens queda menys!!!!!

      Eliminar