viernes, 18 de noviembre de 2011

Orientació Vocacional i Professional

Per part de la directora del  Departament d'Orientacio avui ha donat una xarrada als alumnes de 4rt curs d'ESO per tal de comentar els diferents opcions (Batxillerats, Cicles Formatius, PCPI, treball,...) que poden cursar un cop finalitzada la seva escolaritat obligatòria. Ha estat molt interessant perque ha estat acompanyada de part d'un dossier que els alumnes han anant recollint des de l'any passat (3 ESO) per tal de poder escollir la millor opció segons les seves característiques.
Cal dir que en 3er curs d'ESO han fet el test d'interessos professionals on ja tenen uns gràfics que els permeten (a cop d'ull) visualitzar les seves opcions més viables.
després de der les proves i de donar tota la informació pertinent els alumnes tenen una tutoria personalitzada per tal de poder orientar-los millor.
La idea de que els alumnes tingan un dossier (que van completant poquet a poquet) sembla interessant perque ells mateixos han d'ocupar-se de guardar i confeccionar-lo al llarg de dos cursos. Una iniciativa que ha de fer-se per a que els alumnes no fracasen en la seva tria acadèmica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario