lunes, 26 de marzo de 2012

REUNIÓ AMB ELS PARES DELS ALUMNES DE 4rt d'ES

Una de les funcions del departament d’orientació és la d’assessorar als pares dels alumnes dels diferents cursos de l’ESO, en este sentit, la reunió amb els pares dels alumnes del quart curs és un dels moments més esperats per estos ja que poden -en aquest moment- exposar els seus dubtes a la directora del departament.
La tutora del curs presenta la reunió i dóna pas a la directora del Departament (la meua tutora externa del practicum I i II). 

La reunió comença amb l’observació per part de la directora del departament que els alumnes de 4rt curs de l’ESO s’enfronten a la primera gran decisió de la seua vida (elecció de la branca de batxillerat o formació professional i el centre on cursaren els seus estudis)
Se’ls repartix -als pares i mares presents que són la majoria- els resultats dels tests i les proves passades (INFORME D’ORIENTACIÓ ESCOLAR), un gràfic del sistema educatiu espanyol i un full informatiu d’orientacions pràctiques.
El departament d’orientació proporciona als alumnes des del començament de l’ESO un dossier d’orientació professional per als alumnes i pares amb la intenció que -en conjunt- puguen adoptar les mesures i decisions encertades segons els criteris i preferències d’uns i d’altres.
La directora del departament informa de les eixides professionals segons el mercat labora i -el mes important- segons les aptituds i actituds individuals de cada alumne.
Un dels punts que mes preocupa tant pares com a alumnes és la prova de selectivitat amb la nova modalitat dels sumatoris i les assignatures que no computen de la mateixa manera.
Es fa una explicació general dels mòduls de la FP, els Plans de Qualificacion Professional i el batxillerat.
Es produïx un xicotet debat entre els propis pares dels inconvenients i avantatges de la FP i del ballicher. Conclusió: Els pares continuen pensant que estudiar batxiller oferix mnayores oportunitats en el futur mercat laboral.
Per últim des del departament es donen consells educatius als pares que així ho sol·liciten. I s’acaben concertant entrevistes individuals per a aprofundir millor en els dubtes que hagen pogut quedar amb els alumnes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario