miércoles, 19 de octubre de 2011

El DITCA i el PIES

Hui hem dedicat el díua a revisar els dos programes ofertats per la Conselleria de Sanitat i als que està adscrit el centre on realitze les pràctiques, aquests són. el DITCA (Detecció i Intervenció en Trastorns de la Conducta Alimentaria) i el PIES (Programa d'Intervenció i Educació Sexual) estàn orientat als alumnes d'ESO. Anem per parts:
El PIES és un programa en el que s'ofereix informació d'educació sexual als alumnes, l'orientador fa un curs previ de capacitació i dona un dels tallers, la resta son infermers de la Seguretat Socials els que acudeixen al centre educatiu. Aquest porgrama en el que les activitats són molt interessants i variades en les que allò més important és reflexionar per a poder prendre decicions correctes ha tingut moltes crítiques per sectors religiosos encara que s'oferta en centres concertats i alguns privats de caire religiós, la polèmica està servida.
Per altra part, el DITCA està "millor considerat" en els sectors als que ens hem referit abans, aquest programa du un qüestionari totalment encriptat (Protecció de dades) en el que els resultats de tornada es poden vore mitjançant un  usuari i clau totalment personal (de l'orientador del centre) en el que es declaren els alumnes en situació de risc d'anorèxia o bulimia.
En darrer terme hem pogut organitzar el material imprés que se'ls dona als alumnes d'ESO al llarg dels anys per a confeccionar un dossier de orientació professional i vocacional, des de primer fins a quart curs.
Un altre día interessant!!!

1 comentario:

  1. Hola Mary,
    m'ha agradat molt el teu blog, conté tant elements del projecte com d'altres activitats. I a més és reflexiu.
    Felicitats!

    ResponderEliminar